پنجشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۷ 24 May 2018
تماس با ما دربارۀ ما پیوندها RSS
 
 
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۰۱:۱۷
۰
 
به گزارش خبرگزاری بیان ما به نقل از فارس: قبل از اینکه آن سیب لک دار را  دوربیندازید یا بگذارید باقیمانده غذایتان دریخچال خراب شود، شاید بد نباشد این مطلب را خوب هضم کنید: تحقیقات جدید نشان می دهد که هر آمریکایی در روز نزدیک نیم کیلوگرم مواد غذایی را هدر می دهد. این مقدار تقریبا معادل 30 درصد از میانگین کالری است که هر  آمریکایی روزانه نیاز دارد. سرازیر کردن مواد غذایی به درون سطل های زباله، زمین، نیروی کار و منابعی را به هدر می دهد که برای تولید و عرضه آنها مصرف شده اند.

جالب آنکه شواهد جدید نشان می دهد کسانی که مواد غذایی سالم تر می خورند، بیشتر از سایرین مواد غذایی را به هدر می دهند. مطالعه ای که روز چهارشنبه در جورنال پلوس وان منتشر گردیده، به این نتیجه گیری رسیده کسانی که مواد غذایی پر کیفیت تری را مصرف می کنند- مواد غذایی سالمی نظیر میوه و سبزیجات- معمولا مقدار بیشتری از این مواد را دور می ریزند. نویسندگان این مطالعه که هدر دادن مواد غذایی  هنگام صرف غذا در خانه و در بیرون را مورد بررسی قرار داده اند، می گویند که این نخستین مطالعه ای است که ارتباط های بین کیفیت رژیم غذایی، هدر دادن مواد غذایی و اثرات زیست محیطی این کار را مورد کندوکاو قررار می دهد.

لیزا جانز از نویسندگان این مطالعه در ایمیلی نوشته است: «هدر دادن مواد غذایی مسئله ای است که  تک تک مردم در گیر آن هستند. همه ما خواهان سیستمی هستیم که کارآیی خوبی داشته باشد و به نفع همگی از جمله محیط زیست عمل کند. گاهی اوقات مصرف کنندگان نقطه ها را درست به هم متصل نمی کنند، مثل زمانی که این مسئله مطرح می شود که چه اتفاقی برای مواد غذایی هدر داده شده می افتد، چون مصرف کننده تنها شاهد دور ریختن خود آن است، نه هزینه های بزرگ تری که دور از چشم آنها صرف این کار می شود.»

برای درک اینکه آمریکاییان چه چیزی مصرف می کنند، پژوهشگران داده های سال 2015 را در مورد  به هدر دادن مواد غذایی و کیفیت رژیم غذایی از «شاخص غذا خوردن سالم» از بانک داده های «ما در آمریکا چه می خوریم» وابسته به وزارت کشاوری آمریکا و دیگر اطلاعات موجود درباره هدررفت مواد خوراکی گردآوری کرده اند. این اطلاعات تنها شامل هدر دادن مواد غذایی است که خود افراد گزارش کرده اند نه میزان موادغذایی بلامصرفی که رستوران ها دور می ریزند. بر اساس یافته های این مطالعه، بین سال 2007 تا 2014 مصرف کنندگان آمریکایی در هر روز 150 هزارتن مواد غذایی را دورریخته اند.

قابل ذکر آنکه از 22 گروه مواد غذایی، پژوهشگران دریافته اند  عمده چیزهایی که مردم دورمی ریزند، آن دسته ازمواد غذایی است که بیشتر از جمله اجزای کلیدی رژیم های غذایی سالم قلمداد می شوند تا مواد خوراکی بی ارزش و زیانبار. میوه ها، سبزیجات و وعده های غذایی تهیه شده از سبزیجات (مثلا یک ظرف سالاد سبزی یا سالاد میوه) بیشتر از یک سوم کل مواد غذایی دورریخته شده را به خود اختصاص داده بودند. پس از این گروه از مواد غذایی، لبنیات با 17 درصد و گوشت و وعده های غذایی همراه با گوشت با 14 درصد دررده بعدی غذاهای دور ریخته شده جای داشته اند.
سالانه2/4تریلیون گالن آب کشاورزی، نزدیک به300میلیون کیلو آفت کش و 30 میلیون هکتار زمین صرف تولید این مقدار از مواد غذایی خورده نشده می شود. میوه ها و سبزیجات سهم بیشتری از این منابع به هدر داده شده را به خود اختصاص می دهند.
جانز کارشناس تغذیه از مرکز تحقیقات تغذیه انسانی گرند فورکز در وزارت کشاورزی آمریکا، هشدار می دهد که این مطالعه چندین ارتباط را بین رژیم های غذایی با کیفیت بالا و هدر دادن مواد خوراکی یافته است نه الزاما یک عامل و اثر را. او می گوید: «اگر مصرف کنندگان هنگام خرید و آشپزی نسبت به عواملی چون فاسد شدنی بودن آنها حساسیت لازم را نشان دهند، یک رژیم غذایی سالم الزاما برای محیط زیست بد نیست.»

یکی ازمحدودیت های این مطالعه این است که داده های موجود درباره رژیم غذایی مردم از سوی خود آنها ارائه شده و مردم معمولا در مورد میزان مواد غذایی که هدر می دهند، برآوردهای کمتر از مقدار واقعی می کنند. اما به گفته نویسندگان این مطالعه، به طور کلی مطالعه در مورد هدررفت مواد غذایی، می تواند به پر شدن شکاف ها در دانش موجود در این زمینه کمک کند. آنها چنین نتیجه می گیرند که: «جلوگیری از هدردادن مواد غذایی  یک جزء حیاتی در پایداری زیست محیطی است که تاکنون در کنار کیفیت رژیم غذاییی چندان مورد تجزیه و تحلیل قرار نگرفته است. نتایج فعلی حاکی از آن هستند که تلاش های همزمان برای بهبود کیفیت رژیم غذایی و کاستن از هدررفت مواد خوراکی، می تواند اهمیت بسیاری داشته باشد.»

درو هانکز استادیار علوم مصرف کننده در دانشگاه ایالتی اوهایو می گوید: «درک پدیده هدررفت مواد غذایی می تواند به درک بهتر ما از مصرف مواد غذایی و چگونه بهره برداری بهتر از منابعی که در اختیار داریم کمک کند.» وی پیش از هر چیز از مشاهده ارتباط موجود بین رژیم های غذایی سالم و هدررفت مواد غذایی بیشتر متعجب شده، هر چند که هانکر بعد از مطالعه این مقاله می گوید کسانی که رژیم های غذایی با کیفیت بالاتری را با مواد غذایی فسادپذیرتر استفاده می کنند، حتما پیش از فاسد شدنشان همه آنها را مورد استفاده قرار نمی دهند. او می گوید گام بعدی عمیق تر شدن در پرسش هایی از این دست است که چه چیزی محرک مردم در اینگونه هدر دادن مواد غذایی است؟

نویسنده: مگان جولا  (Megan Jula) عضو هیئت سردبیری مادر جونز
منبع: yon.ir/G2riv
 
کد مطلب : 9219
Share/Save/Bookmark
 
 
 
 
 
 
 


ارسال